TAI CHI

Tai Chi Chuan – eller Taijiquan 太極拳

.. er en kinesisk kampsport, der samtidigt giver udøveren selvtillid, styrke, udholdenhed og fokus. Hos Nihaw trænes Yang stil og Wu stil Tai Chi Chuan. Tai Chi kan kombineres med Qi Gong, som er mere fokuseret på helbredelse, mens Tai Chi er en helhedsorienteret træning.

nihaw-tai-chi-skole

Tai Chi er meget gammelt

Tai Chis oprindelse fortaber sig i årtusind gamle historier, men metoden har udviklet sig igen og igen, så der ikke længere er tale om den samme form, som det startede ud med.

Mange af de moderne former for Tai Chi har rødder der kan dateres ca. 500 år tilbage.  De nye former for TaiChi er videreudviklinger, og forenklinger, som specielt de vestligt orienterede mennesker skulle kunne lære.

Når man skulle lære en form før i tiden, kunne den typisk være 64 bevægelser lang, eller mere. I dag er de nemmeste varianter 8-10 bevægelser lange. De kaldes for kort form og lang form. Det tager stadig 3-5 minutter at gennemføre, men det er noget nemmere end de 25 minutter en form tog før i tiden. I starten laver man bare bevægelserne, men efterhånden kommer man til at “følge energien med bevidstheden”. Det fører til udviklingen af en kraftigere “chi” eller livsenergi.

Tai Chi kan det hele

Taijiquan kan det hele

Qi Gong har mest fokus på det helbredsmæssige aspekt, mens Taijiquan har fokus på hele mennesket. Det handler altså om balance i alle aspekter. Fra helbred over styrke, til fysisk og mental balance. Der er både tale om at lære at forsvare sig, og at gå til modangreb. Taijiquan er nok den kampsportsform der kommer tættest på at udtrykke Yin og Yang.  Altså forholdet mellem lyset og mørket, eller det gode og det onde. Der er altid lidt af den ene i det andet. Der er aldrig tale om noget helt igennem godt eller ondt.

Mere information om Tai Chi kan findes på Wikipedia

Nihaw Akupunktur klinik er lukket på grund af sygdom.
Kontakt venligst Morten Iversen på Telefon 23 44 03 20 eller e-mail [email protected] for akupunktur.

Qi akupunktur - 23 44 03 20