SEXOLOGI

Kinesisk sexologi

Sexologi i taoismen går ud på at bringe menneskene i harmoni med hinanden, og det gøres bedst med et godt fungerende kærlighedsliv. Sex uden kærlig­hed er som planter uden vand. Det kan godt fungere et kort stykke tid, men til sidst dør de.

Og på samme måde dør også sexlivet uden kærlighed og uden at forså sexologi.

Seksualkraften kan udnyttes til andet end bare udløsning

De gamle kinesiske læger udforskede seksuallivets hemmeligheder, fordi selve livskraften og brugen, eller misbruget af den, er en fysisk og mental forudsætning for, hvordan livet bliver.

Og de opdagede, at man kunne lære at styre forbruget af denne kraft.

Den kinesiske lægevidenskab fandt ud af, at mænd er i stand til både at modtage og afgive store mængder af energi til kvinden under det seksuelle samvær, og lægerne anså det allerede dengang for helt natur­ligt, at sexlivet skulle fungere for begge parter.

Hvis det ikke fungerede, blev man nemlig syg.

Uden sexologisk forståelse bliver vi syge

For hyppig sædafgang hos mænd er i følge de taoistiske helseteorier således den direkte vej til et usselt, sygdomsfyldt og kort liv. Hermed ikke sagt, at livet skal være kedeligt, men man bør forsøge at indrette sit liv efter naturens rytme.

Derfor blev mange urtemediciner og åndedrætsteknikker (Qi Gong) udviklet af kinesiske læger.

Den kraftigste energi, vi mennesker har i kroppen, er den seksuelle kraft. I traditionel kinesisk medicin kaldes den Jing. Inderne kalder den Kundalini. Der blev i tidernes morgen udviklet flere teknikker i østen til at begrænse unødig spild af denne energi, og samtidig gav det de kinesiske læger en mulighed for at udvikle en af verdens mest spænden­de el­skovskunst­er.

Sex kan gøre os stærkere

Nogle af de gamle kinesiske læger, der gik rundt i bjergene og samlede me­dicinske urter, tog ind på byens bordel og havde samleje med de prostituerede, når de havde solgt alle deres urter. Natten igennem gav de kvinderne flere udløsninger og de optog derved den Yin energi, som kvinden frigiver, når hun får udløsning.

I den orientalske elskovskunst kaldes det ”at plukke blomsten” eller ”at plukke og nære”.

Elskovskunst er sexologi

Hvad kan man opnå med Kinesisk sexologi?

En Tai Chi-lærer i Shanghai var berømt – eller berygtet – for sin evne til at kunne elske med alle kvinderne på byens største bordel, uden selv at få sædafgang.

Han døde i 1969 i Hong Kong. Som en lykkelig gammel mand.

Vi behøver ikke at lære om sex? Sexologi handler bare om sex.

I modsætning til kulturerne i Nær-Orienten har vi ikke her i Vesten tradition for at blive oplært seksuelt.

Vi forventer – eller håber – at hele den seksuelle viden kommer til os som en åbenbaring i 15- eller 16-års alderen.

Men det gør den ikke.

Tidligere var det almindeligt, at franske fædre tog deres drenge med på bordel, når drengen var fyldt 15 år, men sådan er det heller ikke længere.

Er østlig sexologi tabt?

En masse viden er næsten gået i glemmebogen, men heldigvis har NIHAWs Tommy Iversen opbevaret hemmelighederne, og derfor er der udkommet en bog om Kinesisk Sexologi. Bogen hedder “Elskovskunst – Sangen om den Gyldne Lotus“, og titlen antyder det kineserne ønskede at fortælle om sex: Det er smukt, det er helende og det er livgivende.

Ovenstående er uddrag fra bogens forord.

Statue i Nihaw venteværelse med fokus på hele kønslivet
Statue i Nihaw venteværelse

Nihaw Akupunktur klinik er lukket på grund af sygdom.
Kontakt venligst Morten Iversen på Telefon 23 44 03 20 eller e-mail [email protected] for akupunktur.

Qi akupunktur - 23 44 03 20